CM9Architects

 

Via Pasquale Sottocorno 5

 

20129, Milano, Italia

 

info@cm9architects.com  

 

+39 331 2132977

 

 

 

VF 51

The project provides, in different phases, the reorganization of the furnishings and the spaces of an apartment at the second floor of a condominium, not far from the center of Milan.

The target of this first phase was to increase the use of the existing kitchen and to rethink the livability and furnishing of the master bedroom, regardless of the use of the nearby walk-in closet.

In both cases, the tools available to us were the furniture objects and their composition.

The use of the kitchen has been maximized by creating an equipped boiserie that completes the wall on which it stands and from which a table for four guests drops down.

On the other hand, the livability of the master bedroom has been redesigned creating a wall-mounted wardrobe that acts as a background to a system of small furnishing elements made with a trusted group of local artisans.